•  RZ VDV Header Stage 192px

Kunst- en antiekbeurs BRAFA te Brussel


Begin van dit jaar pakte de Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA flink uit met alweer de 58ste editie.

Voor de tiende keer op rij vond BRAFA plaats in de grote hallen van het voormalige rangeerstation van Tour & Taxis in het hart van de stad. Vanzelfsprekend was Van der Veen ook van de partij. Voor de gehele beurs verzorgden wij het stroomverdeelnet, inclusief aansluitpunten voor alle stands, de catering, de hallen en de algemene voorzieningen.

Maar liefst 128 kunsthandelaren uit twaalf landen waren naar Brussel gekomen om duizenden kunstobjecten tentoon te stellen. Gedurende een ruime week stond Brussel dan ook in het teken van interessante nieuwe deelnemers en een uiteenlopen aanbod van allerhande topstukken. Niet voor niets is BRAFA één van de grote en toonaangevende Europese kunstbeurzen geworden. De tentoonstellingsruimte omvatte een totale oppervlakte van 15.400 m² verspreid over vier zalen van gebouw A. Technisch gezien het meest opmerkelijke van het complex, vanwege de immense metalen overspanning van niet minder dan 17.000 m²!

BRAFA is dé plek voor iedere kunstliefhebber. Of de voorkeur nu uitgaat naar klassieke archeologie, hedendaagse kunst of beeldhouwwerken en kunstobjecten uit de Middeleeuwen, het is er te vinden. Maar ook liefhebbers van zilverwerk, juwelen, tapijten, antieke boeken en curiosa, komen hier uitstekend aan hun trekken. Bij het tentoonstellen van kunst is niets zo belangrijk als goede verlichting, hier hebben we dan ook alles voor in het werk gesteld. Zo waren we verantwoordelijk voor de verlichting van de kunstwerken in de stands, de verlichting van de kunstobjecten- en specials bij de entree (een grote kroonluchter), het aquaduct (een muur van 35m lang bij 11m hoog met van kleur veranderende verlichting) en de overige sfeerobjecten en bloembakken.

Kijk voor meer informatie over BRAFA op: www.brafa.be