•  RZ VDV Header Stage 192px

Kunstbeurs: Frieze Masters London


Voor de tweede keer op rij mocht Van der Veen zich ontfermen over alle stroomvoorzieningen en lichttechniek van 's werelds meest hippe en vooruitstrevende kunstbeurs in Londen: Frieze Masters. De beurs wordt al jaren beschouwd als de opening van het kunstseizoen in de Britse hoofdstad.


Verantwoordelijk voor álle elektrische voorzieningen!

-LONDEN- Net zoals vorig jaar werd de hedendaagse kunstbeurs samengevoegd met een beurs waar oude kunst van wereldberoemde meesters geëtaleerd werd. Middenin Regent’s Park, één van de grootste en koninklijke parken van Londen, werd een enorm tijdelijk onderkomen voor de kunstbeurs gebouwd. Van der Veen verzorgde in opdracht van Stabilo International alle elektrische voorzieningen voor de beurs. Dat betekende onder andere de tijdelijke aanleg van stroomverdeelnetten in de verschillende tenten, verlichting in de algemene voorzieningen én alle verlichting in de stands. Voor het uitlichten van de kunst en kunstwerken gebruikten we een brede range van spots met verschillende lichtbundels, zodat ieder kunstwerk het beste tot zijn recht kwam. Daarbij hielden we niet alleen rekening met de belichting van het kunstwerk, maar ook met de omgeving en de in de buurt staande andere kunstobjecten. Frieze Masters is een klus om trots op te zijn, en hopelijk volgend jaar weer!


Dé kunstbeurs in Londen

Frieze Masters werd van 17 tot en met 20 oktober voor de elfde keer georganiseerd. De art fair werd gekenmerkt door een energieke sfeer en de tickets waren elke dag uitverkocht. Voor de ongeveer 70.000 bezoekers en 160 deelnemende galeries uit 30 verschillende windstreken is het ieder jaar een niet te missen evenement.